Tarifini Gönder
Vestel Mix&Go - Bal Şuruplu Zencefilli Kek
Reyhan Sarıkaya

Bal Şuruplu Zencefilli Kek

Malzemeler
    - 125 g tereyağı
    - 2 yumurta
    - 90 ml pekmez
    - 110 gr esmer şeker
    - 120 gr toz badem
    - 75 gr un
    - 75 gr kek unu
    - Yarım tatlı kaşığı karbonat
    - 2 çay kaşığı toz zencefil
    - 1 çay kaşığı tarçın
    - Yarım çay kaşığı toz karanfil
    - 60 ml süt
    Bal şurubu için;
    - 375 ml su
    - 120 ml bal
    - 1 çubuk tarçın
Hazırlanışı: Unları, karbonatı ve baharatları bir kaseye eleyin. Tereyağı, pekmez ve şekeri bir cam kaseye alıp Mix&Go ile iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Toz badem, un karışımı ve sütü ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kare bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada bal şurubunu hazırlamak için su, bal ve çubuk tarçını sos tenceresine alıp kaynayıncaya kadar yüksek ateşte ısıtın. Kaynayınca ocağı kısıp 5 dakika bekletin ve ocaktan alın. Keki fırından çıkarın ve kalıbın içinde 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerine alın. Sıcak şerbetin 1/3’ünü sıcak kekin üzerine gezdirin. Keki kalan şerbet ile birlikte servis yapın.