Tarifini Gönder
Vestel Mix&Go - Kanela
özgür köse

Kanela

Malzemeler
    - 1 tatlı kaşığı zerdeçal
    - 1 tatlı kaşığı zencefil
    - 1 tatlı kaşığı toz tarçın
    - 2-3 adet çubuk tarçın
    - 9-10 adet karanfil
    - 4-5 adet tane karabiber
    - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı: Temiz bir kare tülbentin içine 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 2-3 adet çubuk tarçın, 9-10 adet karanfil, 4-5 adet tane karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı) konulur ve pamuk ipliğiyle bağlanır. Genişçe bir kaba alınıp 1.5 litre su içinde hafif ateşte 1 saat kaynatılır. Soğuyunca tülbent alınır ve atılır. 1.5 kg şeker ve 1/4 çay kaşığı gıda boyası (şerbet boyası) ilave edilip 10 dk daha kaynatılır. Vestel Mix&Go’ya konulur bızlatılır. İçileceği zaman çay bardağına bir parmak şurubun üzerine kaynar su eklenir. Sıcak sıcak içilir, öksürüğe de iyi gelir. Afiyet olsun!